Maurice Sendak

Maurice Sendak
Download

Biografie

Maurice Bernard Sendak (10 juni 1928 - 8 mei 2012) werd op 10 juni 1928 geboren te Brooklyn, New York. Zijn familie was daarheen verhuisd vanuit een dorp in de buurt van Warschau, Polen. Sendaks jeugd was gevuld met verhalen uit de oude wereld, uit de Pools-Joodse traditie - zijn vader was een goed verteller - en met indrukken uit de moderne Amerikaanse hoofdstad.  Hij was de jongste van drie kinderen. Veel van deze invloeden kwamen in zijn werk terug.

Voor Sendak nam tekenen al in zijn vroege jeugd een prominente plaats in. Na zijn schooltijd, in de jaren veertig, werkte hij als tekenaar voor All American Comics waar hij achtergronden voor stripverhalen tekende.

In het begin van de jaren vijftig begon hij kinderboeken te illustreren. Uiteindelijk illustreerde hij een honderdtal boeken waaronder werk van Grimm, Andersen, Tolstoi, Meindert de Jong en Robert Graves. Daarnaast was hij zelf auteur én illustrator van een aantal prentenboeken. In 2003 ontving hij voor zijn werk de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!