Peter Henk Steenhuis

Peter Henk Steenhuis
Download

Biografie

Peter Henk Steenhuis (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en is filosofieredacteur bij dagblad Trouw. Hij is een veelgevraagd interviewer en moderator bij vergaderingen en debatten. Zijn boeken Filosofie van het kijken en Denken over dichten kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker.

Drie keer maakte Steenhuis een boek met de Denker des Vaderlands: eerst Tegendenken met Hans Achterhuis, daarna Door het beeld / Door het woord met René Gude en ten slotte Het leven is niet leuk als je je mond houdt met Marli Huijer. Met fotograaf Marcel Prins publiceerde hij de interviewboeken Zin in werk en Ondergedoken als Anne Frank.

Voor het boek Who the hell is Trudy? zoomde Steenhuis in op het levensverhaal van Trudy Schilder. Wat een liefdevolle moeder, wat een manwijf en niet kapot te krijgen, zelfs een moordaanslag komt zij zonder wraakgevoelens te boven.

‘Wanneer ik mensen interview let ik op de details. Begrijp ik alles? Anders zit ik mezelf straks achter de computer te vervloeken. Ook ben ik gespitst op mooie woorden. De taal is voor mij wat het licht is voor de fotograaf. Een personage krijgt gezicht door de woorden die hij gebruikt.'
- Peter Henk Steenhuis

www.tekstinstijl.nl

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!