Sabine Wassenberg

Sabine Wassenberg
Download

Biografie

Sabine Wassenberg (1981) is filosoof en geeft filosofieles op uiteenlopende scholen, voornamelijk in Amsterdam, vanuit de organisatie WonderWhy die ze samen met Maaike Merckens heeft opgezet. Ze schreef twee educatieve boeken over filosoferen met kinderen: Ik zag twee beren filosoferen (2013) en Ik zag twee apen wetenschapen (2015). Ze werkt niet alleen met kinderen, maar ook met volwassenen: ze geeft workshops, trainingen, persoonlijke consulten en lezingen en organiseert retraites. Over haar persoonlijke filosofische zoektocht schreef ze Mijn ego en ik (2015).
'Waarom vind ik Mijn ego en ik zo'n voorbeeldig boek? Het is een filosofische reflectie op een van de grootste vragen die een mens zichzelf kan stellen (wat is mijn "ik"?) en toch vliegt de auteur nergens uit de bocht. Omdat Wassenberg een verhaal vertelt in de ik-vorm, met een persoonlijke zoektocht als leidraad, blijft het voortdurend toegankelijk en boeiend.' - Marc van Dijk in Trouw *****

www.sabinewassenberg.nl 

www.sabinewassenberg.com

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!