China over grenzen

Joanna Chiu

China over grenzen

China is volgens de bekroonde Canadese buitenlandcorrespondent Joanna Chiu op dramatische wijze bezig om de belangrijkste wereldmacht te worden. Hoog tijd voor het Westen om op te letten. In 'China over grenzen' schetst Joanna Chiu een buitengewoon verontrustend beeld van het beleid van de Chinese Communistische Partij. Veel te lang is het Westen er volgens Chiu van uitgegaan dat de Chinese politiek vanzelf zou liberaliseren naarmate de welvaart verder toenam. Niets is minder waar. Joanna Chiu was tien jaar lang getuige van China’s machtsuitbreiding en deed onder meer verslag van de protesten in Hongkong, de onderdrukking van de Oeigoeren en het onder druk zetten van Chinezen in het buitenland. In 'China over grenzen' laat ze zien hoe China gebruikmaakt van hightech surveillance en agressieve mensenrechtenschendingen tegen hen die het regime onwelgevallig zijn. Met de steeds nauwere banden tussen China en andere autoritaire regimes heeft de nieuwe wereldorde die Chiu in haar boek beschrijft grote gevolgen voor de welvaart en de vrijheid van ons allemaal.
paperback | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047714088 | nur: 740
Joanna Chiu

Auteur

Joanna Chiu

Joanna Chiu werd geboren in Hongkong en groeide op in Canada. Als correspondent werkte ze in China en Hongkong voor onder meer The Economist, Associated Press, Agence France, Deutsche Presse-Agentur en South China Morning Post. Ook publiceerde zij in The Guardian, The Atlantic, npr, Foreign Policy, Newsweek, Al Jazeera en andere media. Momenteel werkt zij als senior redacteur bij de Toronto Star, de grootste krant van Canada. Voor haar journalistieke werk won zij de Human Rights Press Award en stond zij op de short list voor de ‘Young China Watcher of the Year’.

Meer over Joanna Chiu

Vertaler

Sonja Matthews-Marrevee

Een studie theologie met het accent op filosofie en tekstanalyse, een voorliefde voor vreemde talen, verblijven in de Verenigde Staten plus Parijs en een Engelsman als echtgenoot brachten Sonja Matthews uiteindelijk bij het vertaalvak.Voor Lemniscaat vertaalde ze onder andere manuscripten van Nicholas Freudenberg, Peter Gøtzsche en John Bunzl & Nick Duffel.

Meer over Sonja Matthews-Marrevee