De Beer en haar boek

Frances Tosdevin

Een boek over een beer en een boek... need we say more?

‘De wereld is vol met mooie plekken
die een beer als ik kan ontdekken.
Een beer als ik is bovendien...
niet tevreden voor ze de zee heeft gezien.’

Een beer die van boeken houdt, gaat op reis om de wereld te zien. Ze neemt maar één voorwerp mee, haar Beste Boek voor een Wijze Beer.
Tijdens haar reis ontmoet ze verschillende dieren die allemaal haar hulp nodig hebben. Dan ontdekt ze dat boeken niet alleen geweldig zijn om problemen op te lossen – ze kunnen je ook helpen nieuwe vrienden te maken. En als je geluk hebt, brengen boeken je naar een heel bijzondere plek...


Formaat: 24 x 28 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714583 | nur: 273

Auteur

Frances Tosdevin

Frances Tosdevin studeerde aan het Newnham College in Cambridge, waar ze colleges volgde in archeologie, antropologie en klassieke talen. Ze is gefascineerd door de natuur en is bijzonder trots op haar diploma van de Royal Horticultural Society. Haar grootste passie blijft echter schrijven voor kinderen met hun eindeloze fantasie.

Meer over Frances Tosdevin

Illustrator

Sophia O'Connor

Sophia O’Connor studeerde illustratie en animatie aan Kingston University en Art and Design aan UAL Central St. Martins. Ze werkt als illustrator voor uiteenlopende opdrachtgevers, van Macmillan Children’s Books en Bloomsbury tot het Old Vic theater. Ze maakt al haar illustraties op papier, met pen, inkt en gemengde technieken. 

Meer over Sophia O'Connor
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

De Beer en haar boek