De Grompus

Alex T. Smith.

Nog nooit werd je zo vrolijk van een mopperkont

Geïnspireerd door de Krampus met een vleugje van de Grinch heeft Alex T. Smith een verrukkelijk chagrijnige mopperkont bedacht, die, als zijn favoriete spruitjes zijn uitverkocht, maar één ding wil: Kerstmis stoppen. Dus gaat hij op weg naar de Noordpool om de Kerstman een lesje te leren.

Het vervolg is een avontuur dat zich niet laat navertellen, maar dat je moet lezen. Keer op keer. En niet alleen rond Kerstmis.

Formaat: 26,3 x 18,8 cm | gebonden | prijs: € 17,99 | isbn: 9789047715726 | nur: 283

Auteur & Illustrator

Alex T. Smith.

Alex T. Smith wilde ruimtevaarder, taartenbakker, professioneel konijn of theaterassistent worden, maar besloot uiteindelijk de droom te volgen die hij al sinds zijn vijfde had: kinderboekenillustrator worden. Hij studeerde cum laude af in Illustratie en heeft inmiddels allerlei prijzen gewonnen met zijn werk voor eigen boeken of die van andere auteurs.

Meer over Alex T. Smith.
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

De Grompus