De vleugels van Wouter Pannekoek

Anke Felix-Faure-de Vries

De vleugels van Wouter Pannekoek

Recept: een paar vleugels

Wouter is vaak alleen thuis. Hij voelt zich zo eenzaam dat de dokter hem vleugels voorschrijft. Daarmee maakt Wouter zoveel vrienden dat hij zijn vleugels na een tijdje niet meer nodig heeft.

De vleugels van Wouter Pannekoek verscheen voor het eerst in 1972. Het is het debuut van Anke de Vries. Net als voor de drie boeken in Het grote boek van Florien bewerkte Anke de Vries de tekst, waardoor Wouter weer helemaal een plaats verdient in deze tijd.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789056378257 | nur: 282
Anke Felix-Faure-de Vries

Auteur

Anke Felix-Faure-de Vries

´Wat mij het meest boeit in boeken zijn menselijke verhoudingen en hoe ze soms op een onbegrijpelijke manier uit de hand kunnen lopen.' Anke de Vries (1936) debuteerde in 1972 met De vleugels van Wouter Pannekoek. Sindsdien schreef ze een groot aantal boeken voor verschillende leeftijden, waaronder Belledonne kamer 16, Het geheim van Mories Besjoer (Zilveren Griffel 1976)en het Kinderboekenweekgeschenk in 1993, Fausto Koppie. Voor uitgeverij Zwijsen maakte ze boeken voor kinderen die net kunnen lezen, en lesboekjes. Veruit haar bekendste boek is Blauwe plekken, dat sinds de verschijning in 1992 nog altijd door veel kinderen gelezen wordt. Haar laatste jeugdroman, De rode handschoen, verscheen in 2000. In 2008 verscheen het prentenboek Raf, geïllustreerd door Charlotte Dematons. Haar werk is in meer dan tien talen verschenen. De boeken van Anke de Vries zijn in twee soorten onder te verdelen: de verhalen die zich in Nederland afspelen en de verhalen die zich in Frankrijk afspelen. Haar Nederlandse jeugdboeken gaan over serieuze onderwerpen als mishandeling, discriminatie, criminaliteit en vluchtelingen. In de boeken die zich in Frankrijk afspelen spelen detective-achtige elementen en het verleden een rol.Anke de Vries woont met haar man in Frankrijk. Ze houdt zich bezig met het maken van collages. 

Meer over Anke Felix-Faure-de Vries