Belledonne kamer 16

Anke Felix-Faure-de Vries

Welk geheim houdt pension Belledonne verborgen?

‘Ik leef, ik leef. Mijn God hoe is het mogelijk…’ is het eerst dat Robert leest als hij het notitieboekje openslaat. Hij heeft het gevonden tussen de spullen van zijn opa die net is overleden: een klein zakboekje en een kogel. Verder staat er weinig in het boekje. Een paar zinnen, enkele initialen, soms een korte gedachte, een naam. Helemaal voorin alleen ‘Robert Macy’. Het dateert uit 1944. Robert vertelt zijn ouders dat hij met vakantie naar Frankrijk gaat om wat rond te trekken, maar eigenlijk gaat hij op onderzoek. Hij komt aan in het dorp waar zich pension Belledonne moet bevinden. Dit pension werd genoemd in het boekje, en ook de naam Eleonore. Zal het hem lukken ook de rest van de raadselachtige gegevens uit het zakboekje te ontrafelen? De klassieker van Anke de Vries is in een nieuw jasje gestoken, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de boeken die al honderdduizenden harten stalen.
Formaat: 22,2 x 15,1 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047708285 | nur: 283
Anke Felix-Faure-de Vries

Auteur

Anke Felix-Faure-de Vries

´Wat mij het meest boeit in boeken zijn menselijke verhoudingen en hoe ze soms op een onbegrijpelijke manier uit de hand kunnen lopen.' Anke de Vries (1936) debuteerde in 1972 met De vleugels van Wouter Pannekoek. Sindsdien schreef ze een groot aantal boeken voor verschillende leeftijden, waaronder Belledonne kamer 16, Het geheim van Mories Besjoer (Zilveren Griffel 1976)en het Kinderboekenweekgeschenk in 1993, Fausto Koppie. Voor uitgeverij Zwijsen maakte ze boeken voor kinderen die net kunnen lezen, en lesboekjes. Veruit haar bekendste boek is Blauwe plekken, dat sinds de verschijning in 1992 nog altijd door veel kinderen gelezen wordt. Haar laatste jeugdroman, De rode handschoen, verscheen in 2000. In 2008 verscheen het prentenboek Raf, geïllustreerd door Charlotte Dematons. Haar werk is in meer dan tien talen verschenen. De boeken van Anke de Vries zijn in twee soorten onder te verdelen: de verhalen die zich in Nederland afspelen en de verhalen die zich in Frankrijk afspelen. Haar Nederlandse jeugdboeken gaan over serieuze onderwerpen als mishandeling, discriminatie, criminaliteit en vluchtelingen. In de boeken die zich in Frankrijk afspelen spelen detective-achtige elementen en het verleden een rol.Anke de Vries woont met haar man in Frankrijk. Ze houdt zich bezig met het maken van collages. 

Meer over Anke Felix-Faure-de Vries
Marc Suvaal

Illustrator

Marc Suvaal

Marc Suvaal is de zelfbenoemde dinosaurus van Lemniscaat: de Marcussaurus Rex. Sinds zijn eerste boek in vaste dienst bij Lemniscaat in 2002, Het zijn en het niet, heeft hij heel veel boeken gemaakt. Vooral als typograaf/grafisch vormgever, maar af en toe ook als illustrator. Hij studeerde vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en is in 1988 als vormgever in het boekenvak begonnen. Met Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden, waarvoor Marc de vormgeving deed, viel hij flink in de prijzen met een Zilveren Griffel en een Gouden Penseel - en het werd uitgeroepen tot een van de best verzorgde boeken van 2016!

Meer over Marc Suvaal
Lees verder