Eendje in de regen

Amy Hest

Eendje Kiki heeft een enorme hekel aan regen, totdat ze van opa een paraplu en laarsjes krijgt

'Voetjes nat?'vraagt opa.
'Ja' zegt Kiki.
'Je neus ook?'
'Ja, opa. Bah!'
'Zit er modder aan je tenen?'
'Nou!' zegt Kiki. 'Moet je zien!'

Wat heeft Kiki toch een hekel aan de regen! Pappa en mamma begrijpen er niks van. Maar opa neemt Kiki mee naar zolder en daar ligt de oplossing.

Formaat: 24,8 x 29,8 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789060699966 | nur: 273
Amy Hest

Auteur

Amy Hest

Amy Hest was jarenlang jeugdbibliothecaris in de New York Public Library. Daarna werd ze fulltime kinderenboekenschrijfster. Ze is wereldwijd vertaald en bekroond. Bij Lemniscaat verschenen onder meer haar boeken over het eendje Kiki en Kun je niet slapen, Sam?.

Meer over Amy Hest
Jill Barton

Illustrator

Jill Barton

Jill Barton werd in 1940 geboren in Engeland. Toen ze zestien was besloot ze te stoppen met school. Ze had verschillende baantjes en werkte o.a. als apothekersassistente en als verkoopster. Uiteindelijk stopte ze met werken en werd fulltime moeder.Haar man had een bedrijf in de distributie van kinderboeken. Toen zij hem na een aantal jaren begon te assisteren, werd haar enthousiasme voor illustraties in prentenboeken aangewakkerd. Ze besloot een cursus illustreren te volgen en haalde op haar achtenveertigste haar diploma. Zelf zegt ze over die periode dat ze genoten heeft van elke minuut dat ze met haar studie bezig was.Vlak voordat ze haar diploma behaalde, werd haar eerste boek aangenomen door Walker Books in Londen. Daarna heeft ze verschillende prentenboeken gemaakt, vaak in samenwerking met de auteurs Martin Waddell en Amy Hest.

Meer over Jill Barton

Vertaler

L.M. Niskos

Meer over L.M. Niskos

Activiteiten voor thuis en in de klas

Eendje in de regen