Het geheugen van een olifant

Wessel Sandtke

Geheugenkampioen van Nederland en Gouden Penseel-winnaar bundelen hun krachten

Wat doe je als je niet alles kunt onthouden?

Ezeltje geeft een feest, maar ziet tot zijn schrik dat hij niet genoeg lekkers in huis heeft. Geen nood: hij gaat gewoon naar de winkel van Olifant om inkopen te doen. In gedachten maakt hij een lijstje en hij gaat op stap. Op weg komt hij allerlei vriendjes tegen, die ook wel iets uit de winkel van Olifant kunnen gebruiken – en natuurlijk belooft Ezeltje alle spullen mee te nemen. Maar als hij bij de winkel is, is hij alle boodschappen vergeten… snel rent hij terug om iedereen te vragen wat ze ook alweer nodig hadden. Toch kan hij zich bij de winkel opnieuw niet herinneren wat zijn vrienden wilden hebben. Gelukkig weet Olifant daar een trucje voor.

Wessel Sandtke heeft het geheugen van een olifant. Hij kan ongelooflijk veel onthouden – en dat kan iedereen, als je het tenminste slim aanpakt. Met dat in gedachten schreef hij zijn eerste – vrolijke en voor velen herkenbare – prentenboekverhaal, dat Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte omarmde en in zijn karakteristieke kleurige stijl tot een feest voor het oog maakt.
Formaat: 24,3 x 25 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047708988 | nur: 273
Wessel Sandtke

Auteur

Wessel Sandtke

Wessel Sandtke studeert psychologie aan de Erasmus Universiteit en is Nederlands geheugenkampioen. Volgens de World Memory Statistics staat hij wereldwijd op de 288ste plaats. Hij debuteerde als blogger op de ABC Yourself-website van Edward van de Vendel. Het geheugen van een olifant is zijn eerste prentenboek. 

Meer over Wessel Sandtke
Jan Jutte

Illustrator

Jan Jutte

Jan Jutte is illustrator van talloze prentenboeken en bekend van onder meer de sprookjes van Andersen. Hij won al driemaal het Gouden Penseel, onder meer voor het bij Lemniscaat verschenen Een muts voor de maan van Sjoerd Kuyper. Voor zijn eigen prentenboek Tijger kreeg hij een Zilveren Griffel. Onlangs maakte hij de illustraties bij het veelgeprezen Maksie van Mathilde Stein.

Meer over Jan Jutte

Activiteiten voor thuis en in de klas

Het geheugen van een olifant