Wit

Cees Kranen

Verstild en verrukkelijk, een winters verhaal over vriendschap

Het is een verhaal van alle tijden, dat deze winter in een nieuw jasje wordt gegoten: dat van vriendschap, liefde en verlies.

Een meisje treft een sneeuwman in de tuin en er ontstaat een vriendschap waarvan je weet dat hij niet kan bestaan – winters zijn immers eindig. Toch blijf je hopen, want het is zo duidelijk: hij hoort bij haar, en zij bij hem. De vriendschap is intens, misschien juist door die onvermijdelijke eindigheid.
En dat einde komt.
Maar de liefde blijft.

Zo warm was de winter nog nooit. Overal sneeuw, alles ijskoud en witbevroren, en toch tintelt het hele boek van vertederende warmte.

Formaat: 21,6 x 28 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047705154 | nur: 273
Cees Kranen

Auteur

Cees Kranen

Cees Kranen (1954) is industrieel ontwerper, clown en schrijver van zowel korte verhalen voor volwassenen als kinderboeken. Wit is zijn debuut.

Meer over Cees Kranen
Paula Gerritsen

Illustrator

Paula Gerritsen

Paula Gerritsen besloot, na dertien jaar gewerkt te hebben in de kinderpsychologie, haar andere passie te volgen: illustreren. In 2002 verscheen het eerste prentenboek dat zij illustreerde bij Lemniscaat: ‘Fijn feestje’. Dit werd in 2003 verkozen voor toezending naar de Biënnale van Bratislava. Twee jaar later kreeg ook een ander prentenboek (‘Grote Griezels’) deze eer. In datzelfde jaar verscheen bij Lemniscaat ‘Noten’, het eerste prentenboek waarvoor zij ook zelf de tekst schreef en dat in meerdere landen is uitgebracht. Daarnaast illustreert Paula veel voor educatieve uitgeverijen, geeft ze workshops en projecten op basisscholen, schildert ze onder andere dorpsgezichten en runt ze een kleine B&B in het stadje Megen.

Meer over Paula Gerritsen