Het lied van de blauwe pinguin

Petr Horáček

Een poëtisch en ontroerend verhaal over vriendschap, van de maker van Kleine muis zoekt een huis

Ver weg in het zuiden werd een blauwe pinguïn geboren.
Een blauwe pinguïn zie je niet elke dag.
'Ben jij wel een echte pinguïn?' vroegen de andere pinguïns.'
Ik voel me een pinguïn,' zei Blauwe Pinguïn.

De andere pinguïns weten het zo net nog niet. En hoe Blauwe Pinguïn ook probeert te laten zien dat hij een van hen is, de anderen laten hem in de steek.
Blauwe Pinguïn is eenzaam, maar 's nachts wordt hij in zijn dromen bezocht door een prachtige witte walvis die hem meeneemt. Voor die walvis maakt Blauwe Pinguïn een lied, en hij zing het elke dag, in de hoop dat de vriend uit zijn dromen komen zal.
Het is niet de walvis, maar een kleine pinguïn die wordt aangetrokken door zijn lied. Ze worden vrienden - en ook voor hem maakt Blauw Pinguïn een lied. Zo mooi dat ook de andere pinguïns naar hem toe komen.

Het lied van de blauwe pinguïn is het meest persoonlijke prentenboek van Petr Horacek. Net zoals de blauwe pinguïn zijn plek moet vinden tussen zijn net-een-beetje-andere soortgenoten, moest hij als Tjechische immigrant zijn plaats vinden in Engeland.

Formaat: 27,8 x 25,2 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047707455 | nur: 273
Petr Horáček

Auteur & Illustrator

Petr Horáček

Petr Horáček groeide op in Tsjecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Hij is illustrator en prentenboekenmaker. Bij Lemniscaat verschenen al vele boeken van zijn hand, waaronder Het lied van de blauwe pinguïnGulzige GeitKleine Muis en de rode knikkerZo mooi zijn dieren, En de maan lachte, Kriebelbeestjes en Moppereend.

Meer over Petr Horáček
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Het lied van de blauwe pinguin