Het onzichtbare licht

Evert Hartman

Lemniscaat-klassieker

Voor Leny is het heel normaal dat zij soms lichtkransen ziet rondom mensen. Maar langzaamaan komt ze erachter dat dat helemaal niet zo gewoon is.

En dat is nog maar het begin, want ze krijgt ook nog allerlei nare visioenen en dromen. De mensen om haar heen begrijpen het niet en vinden het zelfs een beetje eng. Leny eigenlijk ook, maar ja... ze moet er toch mee leren leven.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789060695043 | nur: 284
Evert Hartman

Auteur

Evert Hartman

Evert Hartman werd op 12 juli 1937 te Dedemsvaart geboren. In 1947 verhuisde hij met zijn familie naar Kampen. Na zijn eindexamen H.B.S.ging hij eerst in militaire dienst, en begon in 1958 aan zijn studie sociale geografie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Deze studie sloot hij in 1965 af met een doctoraal examen. Maar ondertussen was hij al begonnen met lesgeven in Hoogeveen. Hij was daar leraar aardrijkskunde tot 1992. Daarnaast wijdde hij zich volledig aan het schrijven. Op donderdag 7 april 1994 overleed hij in zijn woonplaats Hoogeveen. Als jongen van zestien jaar wilde Evert Hartman al verhalen schrijven. Voorzichtig begon hij met het schrijven van korte verhalen voor 'eigen gebruik'. Zijn eerste boeken waren avonturenromans voor volwassenen, zoals Signalen in de nacht, dat zich afspeelt tegen het decor van de Duitse bezetting.In 1978 begon hij met het schrijven van jeugdboeken. In 1979 verscheen Evert Hartmans eerste jeugdboek Oorlog zonder vrienden, dat onmiddellijk geweldig populair werd. Het boek werd bekroond door vele kinderjury's en ontving de Europese jeugdboekenprijs voor actuele literatuur, Padua 1980.In Vechten voor overmorgen geeft Evert Hartman een gedurfde kijk op een toekomst die erg dichtbij lijkt. Het onzichtbare licht baseerde hij op ervaringen van een meisje dat ontdekt dat ze helderziend is. Gegijzeld is niet alleen het spannende verslag van een gijzeling. De kinderen en de terroristen zijn volledig op elkaar aangewezen, waardoor de gijzeling een onverwachte wending neemt. In Buitenspel vertelt Evert Hartman een fascinerend verhaal over onder meer jaloezie tussen klasgenoten, de ontvoering van een middelbare scholier en belastingontduiking. In Morgen ben ik beter belandt Mariëlle in het ziekenhuis. Als niet duidelijk wordt, wat er met haar aan de hand is gaat haar vriendin op onderzoek uit. Het boek werd in 1988 bekroond met de prijs van de Nederlandse Kinderjury.Het bedreigde land en De droom in de woestijn zijn spannende verhalen die gesitueerd zijn in het Heilige Land in de tijd van de Bijbel. In Niemand houdt mij tegen, een avontuur in de 22ste eeuw neemt Evert Hartman de lezer mee naar de verre toekomst, wanneer heel laag-Nederland onder water is gelopen. De voorspelling is het verhaal van de student Sander die tijdens zijn ontgroening te horen krijgt dat hij nog twee weken te leven heeft. In De vloek van Polyfemos, de avonturen van Odysseus hervertelt hij de Odyssee van Homeros. Evert Hartman had als grote wens dat zijn boeken verfilmd zouden worden. Gegijzeld werd verfilmd door leraren en leerlingen van de Koningin Juliana-mavo in Veenendaal en uitgeroepen tot de beste amateur-film van Nederland.Zijn boeken zijn enorm populair; dat wordt wel bewezen door het feit dat hij vier keer bekroond is door de Nederlandse Kinderjury.

Meer over Evert Hartman