Veertien wolven

Catherine Barr

Veertien wolven

Een waargebeurd verhaal over een wildernis die weer tot leven komt

In sprookjes huiveren mensen wanneer wolven huilen. Maar in wolven huist een woeste kracht – een natuurkracht die ooit een doods landschap herstelde. Toen de wolven in de jaren dertig uit Yellowstone Park verdwenen, begon het park in te storten. Enorme kuddes elanden zwermden over de vlakten, beren verhongerden, konijnenfamilies slonken en vogels vlogen weg naar nieuwe oorden. Planten verdwenen, bomen verdorden en de loop van rivieren veranderde. Totdat de wolven in 1995 terugkeerden naar het park en alles weer begon op te bloeien. Dit is het verhaal van hun thuiskomst. In de betoverende woorden van Catherine Barr en de adembenemend mooie tekeningen van Jenni Desmond, die we kennen van bijvoorbeeld De blauwe vinvis en De ijsbeer, toont dit inspirerende, waargebeurde verhaal dat elke diersoort een belangrijke rol speelt bij de bescherming van onze planeet.
gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047713128 | nur: 223

Auteur

Catherine Barr

Catherine Barr studeerde ecologie en werkte jarenlang voor Greenpeace, waarbij ze zich hard maakte voor zeeschildpadden en andere bedreigde diersoorten. Ze studeerde vervolgens journalistiek en ging aan de slag als redacteur bij het Natural History Museum in Londen. Haar eerste boek, The Story of Life, schreef ze om de evolutie aan haar dochters uit te leggen, die net op de basisschool zaten. Daarna is ze niet meer met schrijven opgehouden.

Jenni Desmond

Illustrator

Jenni Desmond

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.