Mark Boode

Mark Boode
Download

Biografie

Mark Boode is schrijver en theaterdocent. Hij is een van de oprichters van Teachers for Climate (plaats zes op de Duurzame 100-lijst van Trouw in 2022) en lid van de raad van advies van Youth for Climate. Hij publiceerde eerder in eigen beheer de youngadultroman Vogelkinderen.

Workshops storytelling, activisme, toekomstdenken.
Mark gebruikt spelopdrachten en schrijfoefeningen om scholieren (12-16 jaar) actief onder te dompelen in onderwerpen als storytelling, activisme en toekomstdenken. Waar denk jij aan bij het jaar 2050? Hoeveel invloed heb je op jouw toekomst? Wat is activisme? Past dit bij jou of juist niet? Waar liggen de grenzen? En hoe vertaal je dit soort thema’s naar een verhaal of voorstelling? Mark verzorgt workshops van één lesuur tot één lesdag. Hij is te boeken via De Schrijverscentrale. De grootschalige workshops (ook met meerdere klassen tegelijk) verzorgt hij via Stichting Technotrend en kunnen betaald worden uit het CJP-budget. Meer informatie:

markboode.nl

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!