Winnen van de wereld

Mark Boode

Een meeslepende jeugdroman voor wereldverbeteraars

We hebben het draaiboek voor de laatste keer doorgenomen. Elke stap, elke minuut. We hebben de regels herhaald. Geen geweld, geen vernielingen. Maar wat er echt gaat gebeuren, weet niemand. Misschien komen we niet verder dan de bushalte. Misschien sturen ze het leger op ons af.


Yanna heeft het gehad: haar tweelingbroer haalt altijd betere cijfers dan zij, de jongens uit haar klas zijn kinderachtig, ze heeft rood haar en sproeten en volgens haar docenten staat haar huis over twintig jaar onder water.
Het lijkt wel alsof het niemand iets kan schelen dat het misgaat met de wereld. Zelfs haar beste vriendin vindt het allemaal maar gedoe... maar dan doet Kantuta opeens haar mond open in de klas en vertelt hoe haar familie is verjaagd uit Ecuador. En staat Lynne op het voetbalveld voor haar neus en vraagt of ze meegaat naar de Green Rebels.
En dan komt het leven van Yanna in een stroomversnelling.


Formaat: 21,5 x 14,5 cm | paperback | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047715177 | nur: 284
Mark Boode

Auteur

Mark Boode

Mark Boode is schrijver en theaterdocent. Hij is een van de oprichters van Teachers for Climate (plaats zes op de Duurzame 100-lijst van Trouw in 2022) en lid van de raad van advies van Youth for Climate. Hij publiceerde eerder in eigen beheer de youngadultroman Vogelkinderen.Workshops storytelling, activisme, toekomstdenken.Mark gebruikt spelopdrachten en schrijfoefeningen om scholieren (12-16 jaar) actief onder te dompelen in onderwerpen als storytelling, activisme en toekomstdenken. Waar denk jij aan bij het jaar 2050? Hoeveel invloed heb je op jouw toekomst? Wat is activisme? Past dit bij jou of juist niet? Waar liggen de grenzen? En hoe vertaal je dit soort thema’s naar een verhaal of voorstelling? Mark verzorgt workshops van één lesuur tot één lesdag. Hij is te boeken via De Schrijverscentrale. De grootschalige workshops (ook met meerdere klassen tegelijk) verzorgt hij via Stichting Technotrend en kunnen betaald worden uit het CJP-budget. Meer informatie:

Meer over Mark Boode
Leon ter Molen

Illustrator

Leon ter Molen

Meer over Leon ter Molen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Winnen van de wereld