Jessica den Outer

Biografie

Jessica den Outer (1996) is gespecialiseerd in milieurecht en heeft een Masteropleiding gevolgd aan de Universiteit van Nottingham. Sinds haar scriptieonderzoek in 2017 is zij betrokken bij de internationale beweging voor Rechten voor de Natuur. In dit onderwerp kan ze haar persoonlijke liefde voor de natuur en interesse in het recht kwijt.


Den Outer is een veelgevraagd adviseur en spreker en zet zich graag praktisch in. Zo schreef ze mee aan rapporten van de Verenigde Naties over dit onderwerp en heeft ze samen met andere jongeren de adviesgroep ‘Earth Advocacy Youth’ opgezet. Ook in Nederland pleit zij voor Rechten voor de Natuur. Ze is een van de initiatiefnemers achter de campagne ‘Maas in de Wet’. Samen met collega’s vormt ze de Rights of Nature Consultants en adviseert en onderzoekt ze de mogelijke implementatie van Rechten voor de Natuur in Nederland.


In september 2021 verscheen een compendium dat ze schreef met Laura Burgers: Rights of Nature: Case-studies from Six Continents (Ambassade van de Noordzee). Dit werk biedt een overzicht van Rechten voor de Natuur over de hele wereld.


Den Outer kreeg meerdere prijzen voor haar inzet voor de Rechten voor de Natuur. Ze kreeg een plekje in de Duurzame Jonge 100 van 2020 en ontving samen met collega’s de Duurzame Dinsdag – ivn Natuurprijs. In 2019 werd ze als een van de jongste experts op dit gebied aangewezen door het Harmony with Nature-programma van de Verenigde Naties.

www.jessicadenouter.com

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!