22 wezen

Tjibbe Veldkamp

Een bruisendleven in het weeshuis

Lemniscaat feliciteert Philip Hopman met zijn welverdiende Max Velthuijsprijs. Een prachtige gelegenheid om het allerleukste boek van Philip Hopman en Tjibbe Veldkamp opnieuw uit te geven. Een doldwaas, vrolijk stemmend, eigenwijs avontuur van 22 wezen...

Er was eens een weeshuis met 22 wezen. Ze gingen hun gang en speelden. Maar op dag kwam er een directrice...

Tjibbe Veldkamp schreef het verrassende verhaal dat bij ieder die het leest een brede glimlach op het gezicht tovert. De woorden van de jury van de Max Velthuijsprijs zijn kenmerkend voor dit boek: ‘[Philip Hopman] illustreert met vaart en spitsvondige details, die vaak op zichzelf al een verhaal vormen. Hij durft technisch moeilijke composities aan, zowel wat betreft details als abstracties, kleur, diepte en driedimensionaliteit.’ Kijk maar eens hoe een olifant op een dakrand balanceert! Niet voor niets won Philip Hopman voor zijn prenten in 22 wezen een Zilveren Penseel.
  • Gebonden Formaat: 28,5 x 21,9 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789056371098 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 28,7 x 21,9 cm Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070188 Nur: 273
Tjibbe Veldkamp

Auteur

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan!, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en Temmer Tom, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman Tiffany Dop, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnen de prentenboeken Draken zijn niet te koop (met illustraties van Alice Hoogstad) en Maar eerst ving ik een monster (met illustraties van Kees de Boer). Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Tjibbe Veldkamp
Philip Hopman

Illustrator

Philip Hopman

Philip Hopman (1961) deed in 1985 eindexamen aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Vanaf 1988 wijdt hij zich aan het illustreren van kinderboeken. Met Tjibbe Veldkamp maakte hij in 1991 zijn eerste prentenboek: Een ober van niks en daarop volgend Temmer Tom. Bij Lemniscaat verscheen van hun hand in 1998 22 wezen, dat bekroond werd met een Zilveren Penseel. Inmiddels heeft Philip Hopman een honderdtwintigtal kinderboeken van Nederlandse en buitenlandse auteurs geïllustreerd.

Meer over Philip Hopman

Media