Maar eerst ving ik een monster

Tjibbe Veldkamp

Every parent knows the drill:

tuck in, well, okay, one story then, but short… and so it starts.

This is a short story.

Why short?

You need to go to sleep. The story is about you. You went to sleep. End of story.

Yes, but first I caught a monster.

A monster?

Just watch.

This is a short story.

Why short?

You need to go to sleep. The story is about you. You went to sleep. End of story.

Yes, but first I caught a monster.

A monster?

Just watch.

A boy keeps outsmarting the parent who wants to finish the story. But in the end, the parent doesn’t want to stop narrating either.

This picture book is not just for reading It is also a wonderful read-together book: the interaction between the hurried adult and the child, who pushes him to continue storytelling, will bring much joy.

Kees de Boer brings a boy’s fantasy to life in a fun and unique way: monsters, soldiers, more monsters…

Tjibbe Veldkamp wrote a story that continues forever. An ode to the imagination and the magical power of stories: the ideal book for every child that can never get enough of bedtime stories!

  • Gebonden Formaat: 33,4 x 25,0 cm Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070515 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 33,5 x 24,9 cm Prijs: € 18,99 ISBN: 9789047713395 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 33,5 x 24,9 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047708520 Nur: 273
Tjibbe Veldkamp

Auteur

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan!, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en Temmer Tom, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman Tiffany Dop, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnen de prentenboeken Draken zijn niet te koop (met illustraties van Alice Hoogstad) en Maar eerst ving ik een monster (met illustraties van Kees de Boer). Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Tjibbe Veldkamp
Kees de Boer

Illustrator

Kees de Boer

Kees de Boer is illustrator en striptekenaar. Hij begon zijn stripcarrière bij Eppo en Wordt vervolgd. Inmiddels verschijnen zijn strips in allerlei verschillende tijdschriften. Sinds 1996 tekent hij ook voor kinderboeken. Van Tjibbe Veldkamp is hij hofleverancier. is illustrator en striptekenaar. Hij begon zijn stripcarrière bij Eppo en Wordt vervolgd. Inmiddels verschijnen zijn strips in allerlei verschillende tijdschriften. Sinds 1996 tekent hij ook voor kinderboeken. Van Tjibbe Veldkamp is hij hofleverancier.

Meer over Kees de Boer

Activiteiten voor thuis en in de klas

Maar eerst ving ik een monster

Media