Het Grote-Niet-Te-Vermijden Verhalenboek

Diversen

Een bundel van Nederlands kinderboekentalent om je vingers bij af te likken

Begin december sloeg het nieuws in als een bom in de kinderboekenwereld: het kinderboekenweekgeschenk 2022 zal voor het eerst in de geschiedenis niet door een Nederlandse auteur worden geschreven. Daarom stuurden wij onze auteurs direct de volgende mail:

Jullie zijn waarschijnlijk net zo verbijsterd als wij dat het Kinderboekenweekgeschenk 2022 niet door een Nederlandse auteur wordt geschreven. Wij hebben daarom besloten om voor de Kinderboekenweek een fantastische verhalenbundel uit te geven van al het Nederlandse talent dat Lemniscaat uitgeeft en heeft uitgegeven. Hebben jullie zin om mee te doen?
Jullie bijdrage mag van alles zijn: kort, lang, over welk onderwerp en in welk genre dan ook – als het maar geschikt is voor lezers tussen de 10 en 14 jaar. […] Doen jullie mee?

Binnen een minuut stroomden de aanmeldingen binnen: Marco Kunst, Pieter Koolwijk, Marloes Morshuis, Jan Terlouw, Anke Kranendonk, Mireille Geus, Anna van Praag, Cees van den Berg, Annejan Mieras, Beatrijs Oerlemans, Jowi Schmitz, Eva Moraal, Ilse Bos, Esther Sprikkelmans, Joan de Ruijter, Tjibbe Veldkamp, Emke Rientsma, Ellen van Velzen, Arienne Bolt, Gracia Lebbink, Joyce Pool, Marlies Verhelst, Mathilde Stein, Peter-Paul Rauwerda, Wim Bos, Annemarie van der Eem, Inge Besaris, Saskia de Jong, Ruth Erica, Maranke Rinck, Jolien Janzing en Carolien Ceton schrijven een verhaal, gedichten, non-fictie of iets anders, speciaal voor deze gelegenheid.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 9,99 | isbn: 9789047714712 | nur: 283

Auteur

Diversen

Meer over Diversen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Het Grote-Niet-Te-Vermijden Verhalenboek