Bert en Bart en de zoen van de zombie

Tjibbe Veldkamp

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Een nieuw kolderiek avontuur van Kinderboekenweekhelden Bert en Bart

‘Team Bert en Bart!’ zei Dokter Dwangman. ‘Jullie zitten toch niet te LEZEN?’
Bert en Bart hoorden hem niet, want ze zaten te lezen.
Dokter Dwangman pakte de strips uit hun handen. ‘Laten we één ding afspreken, mannen,’ zei hij. ‘Zolang IK hier de baas ben wordt er NIET gelezen!’

Bert en Bart zijn gek van lezen, en dan vooral zombiestrips. Maar er is één probleem. Hun moeder, Viola Lentelied, wil dat haar jongens sportief worden.
Viola schakelt een gediplomeerd hersenperser in die de jongens tot winnaars moet maken. Die pakt Bert en Bart hun strips af, waarna ze ze moeten terugverdienen door Viola en haar handlanger te verslaan in allerlei wedstrijdjes. Dat lukt van geen kanten, maar dan verzint het tweetal per ongeluk een geniaal plan: ze wekken een zombieslavin tot leven om Viola en haar handlanger tot zombies te kussen. Want zombies kunnen Bert en Bart wél verslaan: ze hebben immers het zombiehandboek van zombiejager jan.
Kortom: de zotheid zegeviert.

‘Bert en Bart en de zoen van de zombie’ is een weergaloze Veldkamp & De Boer waar tienduizenden kinderen van zullen smullen.
Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047705109 | nur: 282
Tjibbe Veldkamp

Auteur

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan!, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en Temmer Tom, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman Tiffany Dop, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnen de prentenboeken Draken zijn niet te koop (met illustraties van Alice Hoogstad) en Maar eerst ving ik een monster (met illustraties van Kees de Boer). Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Kees de Boer

Illustrator

Kees de Boer

Kees de Boer is illustrator en striptekenaar. Hij begon zijn stripcarrière bij Eppo en Wordt vervolgd. Inmiddels verschijnen zijn strips in allerlei verschillende tijdschriften. Sinds 1996 tekent hij ook voor kinderboeken. Van Tjibbe Veldkamp is hij hofleverancier. is illustrator en striptekenaar. Hij begon zijn stripcarrière bij Eppo en Wordt vervolgd. Inmiddels verschijnen zijn strips in allerlei verschillende tijdschriften. Sinds 1996 tekent hij ook voor kinderboeken. Van Tjibbe Veldkamp is hij hofleverancier.