Bij ons in de straat

Koos Meinderts

Een feestelijke Thematitel vol vrolijke bewoners

Bij ons in de straat
van nummer 1 tot nummer 10
wonen hele rare mensen.
Kom, dan laat ik ze je zien!

In Bij ons in de straat stellen Koos Meinderts en Annette Fienieg hun buren aan je voor: Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek en nog zeven anderen. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf.

Bij ons in de straat, dat in 2012 de Kinderboekwinkelprijs won, is uitgekozen als Thematitel Kinderboekenweek groep 1-2. Om dat te vieren, is de straat niet alleen te bezoeken in het bekende prentenboek, maar ook in een speels kartonboek: een fleurig en onverwoestbaar prentenboek vol kleurrijke figuren.


  • Kartonboek Formaat: 17,1 x 17,0 cm Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047715856 Nur: 271
  • Gebonden Formaat: 22,8 x 22,6 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047704805 Nur: 273
Koos Meinderts

Auteur

Koos Meinderts

Koos Meinderts (1953) maakt liedjes, boeken cabaret en theater voor kinderen en volwassenen. Zijn bekendste kinderboek is De club van lelijke kinderen. Voor Keizer en de verhalenvader kreeg hij een Vlag en Wimpel en zijn Leen werd genomineerd voor de prestigieuze Duitse Jeugdliteraturprijs. De vuurtoren was zijn eerste prentenboek bij Lemniscaat.Koos is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over hem vertellen en wie weet loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Koos Meinderts
Annette Fienieg

Illustrator

Annette Fienieg

Annette Fienieg (1959) heeft ruim tachtig kinderboeken ge├»llustreerd, waaronder de meeste boeken van haar echtgenoot Koos Meinderts. Zij won de jaarprijs van de Nederlandse Illustratoren Club voor de illustraties in Kuik en Vark en de Verdronken Maan. Voor Lemniscaat illustreerde ze de succesvolle boeken over Sven en zijn rat. De vuurtoren was haar eerste prentenboek bij Lemniscaat.Annette is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Annette Fienieg

Activiteiten voor thuis en in de klas

Bij ons in de straat