De waarheid volgens Mason Buttle

Leslie Connor

Zijn de vriendschappen van Mason Buttle verdoemd?

Mason Buttle woont met zijn oma en zijn oom op een oude, verwaarloosde appelboerderij. Thuis heeft hij het prima en voelt hij zich veilig, maar school is een ander verhaal. Mason is namelijk de grootste, meest zweterige en – laten we het aardig zeggen – niet de slimste leerling. En daar maakt een groepje jongens misbruik van.
Mason had een goede vriend, maar vijftien maanden geleden werd Benny dood gevonden in de appelgaard. Sindsdien wordt Mason steeds maar weer door Luitenant Baird ondervraagd. Hij lijkt het verhaal van Mason niet te geloven.
Gelukkig ontmoet Mason Calvin: het dunste, kleinste en misschien wel slimste jongetje van de school. De twee worden onafscheidelijke vrienden. Maar dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen…

Een prachtig ontroerend verhaal over twee jongens die niet verschillender kunnen zijn, maar zichzelf bij elkaar vinden.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047710264 | nur: 284
Leslie Connor

Auteur

Leslie Connor

Leslie Connor studeerde beeldende kunst om illustrator te worden, maar kwam erachter dat het schrijven haar nog veel meer trok. Inmiddels heeft ze al verschillende kinderboeken geschreven, die meermalen bekroond werden. Ze woont in Connecticut, Amerika. Bij Lemniscaat verscheen eerder De gevangenisfamilie van Perry T. Cook.

Meer over Leslie Connor

Vertaler

Annelies Jorna

Meer over Annelies Jorna

Activiteiten voor thuis en in de klas

De waarheid volgens Mason Buttle