De walvis begon aan wal

Dougal Dixon

De wondere wereld voor de tijd van de mensheid

Dino’s zijn hot – al jaren. Maar hoe ongelofelijk rijk de prehistorie was, zie je pas echt in dit bijzondere evolutieboek. Want wist jij dat de walvis ooit op het land liep? Dat vogels eigenlijk dinosauriërs zijn? En dat de eerste katten kleine boombewoners waren? Lees over de tijden dat krokodillen de baas waren, dat vogels stopten met vliegen en dat vinnen poten werden. Er trekt een parade van de meest fantastische fabeldieren voorbij - die allemaal echt hebben bestaan: van mythische zeeslangen tot mini-olifantjes en van sabeltandtijgers tot smalneusapen.
Na het lezen en bekijken van dit boek – keer op keer, want je raakt niet uitgekeken - herken je straks in de dieren om je heen de trekken van hun verre voorouders.
De walvis begon aan wal is een fabuleuze tijdreis, van het moment dat er leven uit de oceaan het land op kroop tot het tijdperk waarin onze voorouders uit de bomen klommen om op de grond te gaan wonen. En hoe meer je te weten komt, des te mooier en groter is het raadsel van het leven.

Formaat: 29 x 21 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047711353 | nur: 223
Dougal Dixon

Auteur

Dougal Dixon

Dougal Dixon studeerde geologie en paleogeografie. Hij heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn non-fictieboeken. Hij weet ingewikkelde zaken op een hele nieuwe, heldere manier te beschrijven, iets waar hij in De walvis begon aan wal ook uitstekend in is geslaagd.

Meer over Dougal Dixon

Illustrator

Hannah Bailey

Hannah Bailey is illustrator en ontwerper. Ze maakt haar gedetailleerde illustraties het liefst voor kinderen en haar favoriete onderwerp is de natuur: dit boek is haar dan ook op het lijf geschreven.

Meer over Hannah Bailey
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens