Het schaap dat een ei uitbroedde

Gemma Merino

Als je haar maar goed zit!

Van de maakster van De krokodil die niet van water hield en De koe die in een boom klom komt dit nieuwe frisse, speelse verhaal over een bijzonder schaap. Lola had de mooiste wol van de hele wereld. Haar wol glansde, was zijdezacht en zat nooit, nooit in de war. Iedereen bewondert Lola's wol – en Lola laat zich graag bewonderen. Maar op een warme dag gebeurde er iets verschrikkelijks. Alle dieren moesten naar de kapper... Niet alleen moet Lola het nu zonder wol stellen, maar ze krijgt haar prachtige vacht ook niet meer terug. In plaats daarvan groeit over haar hele lijf een wilde wolwirwar. Gelukkig komt Lola er al snel achter dat een wolwirwarook voordelen heeft, en dat je op de vreemdste plekken vrienden kunt ontdekken! Een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat het fijner is om vrienden te hebben dan dat je haar goed zit.
Formaat: 28 x 22,4 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047709114 | nur: 273
Gemma Merino

Auteur & Illustrator

Gemma Merino

Gemma Merino is een Spaanse architecte. Ze besloot kinderillustratie te gaan studeren aan de kunstacademie van Cambridge, en won al tijdens haar studie de befaamde Macmillan Prize for Children’s Picture Book Illustration. De krokodil die niet van water hield is haar debuut.

Meer over Gemma Merino
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens