Ze lopen gewoon met me mee…

Margaret Mahy

Een prachtig verhaal over de vriendschap tussen een jongetje en een nijlpaard

Kareltje Jonas is net als andere jongens, alleen is hij wat klein. Als hij op een dag uit school komt, loopt er een nijlpaard achter hem aan. Een nijlpaard! En hij houdt juist zoveel van nijlpaarden! Kareltje vindt het geweldig dat hij nu net het soort jongen is met wie nijlpaarden graag meelopen.

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789060693179 | nur: 273
Margaret Mahy

Auteur

Margaret Mahy

Margaret Mahy (Nieuw-Zeeland, 21-03-1936 - 23-07-2012) was een van de belangrijkste kinderboekenschrijfsters van Nieuw-Zeeland. Ze publiceerde al op jonge leeftijd verhalen in kranten en tijdschriften, maar haar manuscripten werden geweigerd door de uitgeverijen in Nieuw-Zeeland. In 1968 vond ze een uitgever in New York bereid al haar werk dat ze inmiddels in manuscriptvorm had klaarliggen, uit te geven. In ruim dertig jaar bouwde ze een omvangrijk oeuvre op, waarin zij zich steeds vernieuwde. Ze beoefende alle genres, en schreef prentenboeken, korte verhalen, leesboekjes voor het onderwijs, fictie, non-fictie, gedichten en tv-scenario's. Haar werk is in binnen- en buitenland bekroond. In 1993 ontving ze The Honour of New Zealand, de hoogste onderscheiding in haar geboorteland voor bijdragen aan de jeugdliteratuur.In haar werk voor jonge lezers, zoals het prentenboek Ze lopen gewoon met me mee..., lopen realiteit en fantasie in elkaar over. In haar werk voor oudere lezers is de fantasiewereld vervangen door bovennatuurlijke en magische krachten. Mahy's taalgebruik is origineel en verfrissend; ze maakt gebruik van sprankelende dialogen en beeldende beschrijvingen. Haar teksten, vooral die van de prentenboeken, zijn rijk aan klank en ritme.

Meer over Margaret Mahy
Steven Kellogg

Illustrator

Steven Kellogg

Steven Kellogg (1941) volgde de opleiding Illustratie aan de Rhode Island School of Design, en won daarna een beurs voor een jaar werken en studeren in Florence (Italië). Toen hij terugkwam in Amerika werkte hij bij de American University en begon hij met het opsturen van manuscripten van prentenboeken. Inmiddels publiceerde Steven Kellogg tot nu toe meer dan 90 kinderboeken.

Meer over Steven Kellogg
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ze lopen gewoon met me mee…