In de sterren geschreven

Anita Ganeri

Een boek zo betoverend als de sterren zelf

Wie heeft niet tijdens een heldere nacht naar boven gestaard en zich laten betoveren? Al duizenden jaren kijken mensen naar de sterren, en vertellen hun kinderen en kindskinderen hoe die aan de hemel verschenen. In dit boek zijn die verhalen verzameld – van Griekse mythen tot Indiase epossen en vertellingen van inheemse volkeren uit Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Oceanië. Verhalen over wraakzuchtige goden en godinnen, monsters, helden en dappere dieren – met één overeenkomst: je kunt ze aan de sterrenhemel zien staan. Lees over hoe Giraf een ster werd. Over Gilgamesj en de Stier. Over Kallisto en Arkas: Grote Beer en Kleine Beer. Over hoe Coyote de sterren verspreidde. Over Orion, de ziel van de farao. En nog heel veel meer… Anita Ganeri laat de eeuwenoude verhalen glinsteren in woorden, en net zo schitterend als de sterren zijn de illustraties van Andy Wilx. Een boek om te koesteren, generaties lang.
Formaat: 27 x 24 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047711360 | nur: 283

Auteur

Anita Ganeri

Anita Ganeri werd geboren in India, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Engeland. Ze studeerde Frans, Duits en Indiastudies aan de Universiteit van Cambridge. Daarna werkte ze een tijd als redacteur bij Usborne, en zegde uiteindelijk haar baan op om schrijfster te worden. Inmiddels heeft ze al meer dan zeshonderd boeken geschreven – voornamelijk non-fictie.

Meer over Anita Ganeri

Illustrator

Andy Wilx

Andy Wilx is beeldend kunstenaar. Zijn werk varieert van illustraties tot meubilair. De decoratieve patronen, scherpe lijnen en opvallende kleuren die hij gebruikt worden vergeleken met het werk van William Morris en de pracht van verluchte middeleeuwse manuscripten.

Meer over Andy Wilx
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

In de sterren geschreven