Borealis

Marloes Morshuis

Een meeslepend en schokkend avontuur met verstrekkende gevolgen

Joppe is ontvoerd – en niet alleen hij. In het koude, verafgelegen Borealis wachten honderdtachtig kinderen van over de hele wereld op hun lot, bewaakt door de Crew en beheerst door de Trias. In Borealis ontbreekt het de kinderen aan niets. Ze krijgen les, goed te eten en leren op eigen benen te staan, maar de regels zijn streng en de hekken hoog. Als de kinderen horen waarom ze zijn weggerukt uit hun vertrouwde omgeving, realiseren ze zich dat hun lot verbonden is met dat van de wereld. De Trias heeft hen uitverkoren voor een bijzondere toekomst, maar zitten de kinderen daar wel op te wachten? Terwijl de lange en koude winter voor de deur staat, stijgt de temperatuur in Borealis tot een kookpunt. Joppe laat zich er niet onder krijgen en doet alles om zijn vrijheid terug te krijgen. Maar niet iedereen binnen Borealis is hem even gunstig gezind… Na haar succesdebuut Koken voor de keizer komt Marloes Morshuis terug met een bloedstollend spannend avonturen verhaal. Een verhaal dat zijn tentakels heeft in onze alledaagse werkelijkheid en niet alleen Joppe, maar ons allemaal aan het denken zal zetten.
  • Gebonden Formaat: 22,2 x 15,2 cm Prijs: € 15,99 ISBN: 9789047708667 Nur: 283
  • E-boek Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047750178 Nur: 283
Marloes Morshuis

Auteur

Marloes Morshuis

Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizer, Borealis en De schaduwen van Radovar. Ook het tweeluik Quotum en Semper Sol weet veel lezers te boeien. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk ook met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken. Haar werk is in verschillende talen vertaald. De schaduwen van Radovar en Quotum werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Meer over Marloes Morshuis
Marc Suvaal

Illustrator

Marc Suvaal

Marc Suvaal is de zelfbenoemde dinosaurus van Lemniscaat: de Marcussaurus Rex. Sinds zijn eerste boek in vaste dienst bij Lemniscaat in 2002, Het zijn en het niet, heeft hij heel veel boeken gemaakt. Vooral als typograaf/grafisch vormgever, maar af en toe ook als illustrator. Hij studeerde vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en is in 1988 als vormgever in het boekenvak begonnen. Met Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden, waarvoor Marc de vormgeving deed, viel hij flink in de prijzen met een Zilveren Griffel en een Gouden Penseel - en het werd uitgeroepen tot een van de best verzorgde boeken van 2016!

Meer over Marc Suvaal
Lees verder