Maksie

Mathilde Stein

Als Zilver en Goud de handen ineenslaan, krijg je… Maksie!

Maksie is een hondje. Een klein, schattig hondje. Tenminste, dat vinden oude dametjes die hem graag mee zouden willen nemen uit de dierenwinkel.

Maar Maksie is helemaal niet schattig. Hij is een Echte Hond in een klein lichaam. En hij wil helemaal niet bij een oud dametje wonen. Hij wil een stoere baas, iemand als agent Ben van televisie. Maar ja… die oude dametjes blijven maar langskomen en hij kan zich niet eeuwig verstoppen.

Dus besluit Maksie zelf op zoek te gaan naar een baasje. Hij gaat naar buiten en al snel heeft hij Droombaas gevonden. Alleen doet Droombaas raar… en blijft er steeds een oude dametje achter Maksie aan zitten.

Mathilde Stein en Jan Jutte vertellen en verbeelden het doldwaze avontuur van Maksie. Een boek waar je helemaal vrolijk van wordt!

Formaat: 24,7 x 17,3 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714866 | nur: 282
Mathilde Stein

Auteur

Mathilde Stein

Mathilde Stein (Den Haag, 1969) is al zo vaak verhuisd dat ze altijd wel ergens dozen heeft staan. Na een aantal jaar Frankrijk, Engeland en Nederland woont ze nu opnieuw in Frankrijk, samen met haar man en kinderen – én die eeuwige stapel verhuisdozen dus. (Wie goed is in opruimen, mag direct langskomen. Wie een kat wil hebben trouwens ook, want bij de buurvrouw lopen er twintig.)Mathilde spreekt zeven talen en werkte jarenlang als organisatie- en communicatieadviseur door heel Europa, met name op grote sportevenementen en voor NOC*NSF. In Engeland leidde ze de hoog aangeschreven Master in Event Management van de Birmingham City University, maar haar eigen kinderen vinden haar natuurlijk gewoon superslecht in helpen met huiswerk.Bij Lemniscaat publiceerde Mathilde een aantal succesvolle prentenboeken, waaronder haar debuut Bang Mannetje met Mies van Hout dat de Kinderboekwinkelprijs kreeg. Na Prinses Pernilla en de reddende ridders (met Dorine de Vos, Vlag en Wimpel Griffeljury) verdween Mathilde bijna tien jaar van het kinderboekentoneel. Sinds 2022 is ze weer terug – en hoe.Pluk en Pluis. De weg naar terug sleepte als knoeperd van een zelfleesboek voor 7+ meteen een Zilveren Griffel in de wacht. Yihaaaaa ninjavia! Het boek was de start van een serie heerlijke boeken voor sterke beginnende lezers, met Vuurtorenbeer met Piet Grobler), Maksie (met Jan Jutte), Peetje en Flieflo en de verdwaalde superstinker (met Will Hughes), and counting. Want dat is een van de fijne dingen van schrijven: het kan overal. Zelfs tussen de dozen. Zolang je maar goed onthoudt in welke doos je laptopje zit...Wil je nog meer weten over Mathilde? Kijk dan op

Meer over Mathilde Stein
Jan Jutte

Illustrator

Jan Jutte

Jan Jutte is illustrator van talloze prentenboeken en bekend van onder meer de sprookjes van Andersen. Hij won al driemaal het Gouden Penseel, onder meer voor het bij Lemniscaat verschenen Een muts voor de maan van Sjoerd Kuyper. Voor zijn eigen prentenboek Tijger kreeg hij een Zilveren Griffel. Onlangs maakte hij de illustraties bij het veelgeprezen Maksie van Mathilde Stein.

Meer over Jan Jutte

Activiteiten voor thuis en in de klas

Maksie