Mediation met Geweldloze Communicatie

Liv Larsson

Conflicten niet uitvechten, maar samen geweldloos oplossen, wie wil dat nou niet?

‘Is het mogelijk mensen te helpen hun conflicten op te lossen zonder er zelf in mee gezogen te worden? Jazeker! Het is een kwestie van oefening, oefening en nog eens oefening – en wat zelfreflectie.’
– Liv Larsson

Mediation mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Het is immers beter om conflicten niet uit te vechten of in de rechtszaal te laten belanden, maar om ze samen op te lossen. Maar hoe pak je dat aan? Dit boek leert je stap voor stap hoe je een effectieve mediator kunt worden, of je nu ouder, leraar, manager, therapeut of vredeswerker bent.

Liv Larsson baseert haar nuchtere aanpak op de uitgangspunten van de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Mediation met Geweldloze Communicatie is het resultaat van Larssons jarenlange ervaring als mediator, overal ter wereld, en bevat vele voorbeelden en praktische suggesties. Kortom, een boek waarmee je zelf aan de slag kunt.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 25,00 | isbn: 9789047710462 | nur: 600
Liv Larsson

Auteur

Liv Larsson

Liv Larsson is een bevlogen professionele mediator uit Zweden. Ze geeft internationaal cursussen in leiderschap, communicatievaardigheden en mediation. In de loop der jaren heeft ze vredeswerkers in Thailand en Sri Lanka opgeleid - en ook vele anderen in westerse landen - en ze past dezelfde vaardigheden toe om conflicten in haar eigen familie op te lossen. Ze heeft verschillende boeken geschreven over Geweldloze Communicatie die in meerdere talen zijn vertaald.

Meer over Liv Larsson