Mijn natuurspeurpakket

Eryl Nash

Word een echte natuurdetective met jouw eigen klembord, boek, poster en activiteitenbladen

Ga op pad en vergeet je klembord niet: daarin zitten je speurkaarten, een knutselboek, doebladen en een prachtige poster waarop je kunt afvinken wat je allemaal hebt ontdekt.

Of je nu een balkonnetje hebt of een megagazon voor je landhuis, met de tips in het  knutselboek kun je van jouw omgeving een dierenparadijs maken met vogel- en vlindervoederbakjes, hotels voor minibeestjes en een tuintje in je vensterbank.

Als een echte detective kun je vogels spotten van achter je raam, buiten een nachtnatuurwandeling maken en leer je hoe je een voetafdrukval kunt zetten om daarmee te ontdekken wie jouw tuin hebben bezocht.

Het klembord laat je waar je ook komt – ook in bos en park, op de hei of in de duinen – met nieuwe ogen naar de natuur om je heen kijken én ermee aan de slag gaan. Niet alleen kun je alle beestjes en plantjes herkennen en afvinken, maar je kunt ook afdrukken van schors of bladeren maken, je eigen natuurspeurkaart tekenen of een tien-minuten-trektocht houden.

Een heerlijk cadeau om te geven of te krijgen voor beginnende én doorgewinterde natuurliefhebbers.

Auteur

Eryl Nash

Eryl Nash was redacteur voor uitgeverijen Templar, Little Tiger Press en Penguin, maar nam ontslag om voor zichzelf te beginnen. Nu schrijft en redigeert ze het liefst doe- en non-fictieboeken voor kinderen.

Meer over Eryl Nash

Illustrator

Hannah Tolson

Hannah Tolson studeerde achtereenvolgens aan het Leeds College of Art en de Falmouth Universiteit waar ze cum laude afstudeerde in illustratie. Al tijdens haar studie publiceerde ze haar eerste prentenboek, waarmee ze hoge ogen gooide bij recensenten. Sindsdien is ze niet meer gestopt met illustreren.

Meer over Hannah Tolson
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens