Munkel Trog

Janet Foxley

Een kleine reus om in je hart te sluiten

Munkel is een reus - nou ja, reus...

'Hij had een prachtige huid (grijs met hier endaar een harige wrat), pa's borstelige wenkbrauwen en vlezige neus en ma's uitpuilende ogen en scheve gele tanden.
Alleen zijn lengte deugde niet. Hij was gewoon te klein om een reus te zijn.'

In de ogen van de andere bewoners van de Bulderbergis Munkel danig mislukt. Hij is niet groter dan een Kriel.
Zou hij zich misschien prettiger voelen in de wereld van de Krielen? Hij krijgt de kans dat te ontdekken als heer Biblios zijn pad kruist. Biblios is De Wijze Man, die denkt dat hij zijn droom kan verwezenlijken als hij Munkel ontmoet. Een droom waarin Munkel de hoofdrol speelt...

Munkel Trog is de sprookjeswereld op zijn kop. Een boek dat je niet kunt (voor)lezen zonder pijn in je buik te krijgen van het lachen. En de tekeningen van Georgien Overwater maken dat alleen maar erger.

gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047704744 | nur: 282
Janet Foxley

Auteur

Janet Foxley

Janet Foxley studeerde Duits en woonde een tijd in Duitsland. Tegenwoordig woont ze met haar man, die kunstenaar is, in een oude boerderij in Engeland waar ze schildert en schrijft. Munkel Trog is haar debuut bij Lemniscaat.

Meer over Janet Foxley
Georgien Overwater

Illustrator

Georgien Overwater

Georgien Overwater (1958) studeerde aan de kunstacademie van Arnhem en illustreerde al veel kinderboeken in binnen- en buitenland. Voor Lemniscaat illustreerde ze de Dr. Proktor-boeken over doktor Proktor en Munkel Trog.

Meer over Georgien Overwater

Vertaler

Karin Breuker

Meer over Karin Breuker