Waarom? Daarom!

Rudyard Kipling

Huppel op rijm door de dierenverhalen

Al meer dan honderd jaar zijn de vrolijke dierenverhalen van Rudyard Kipling geliefd bij jong en oud. Elli Woollard stak er vijf in een nieuw jasje en vertelde ze na in huppelend rijm. De speelse, kleurige tekeningen van Marta Altés maken dit boek tot een feest. Geniet mee!
Formaat: 19 x 27 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047710042 | nur: 282
Marta Altes

Illustrator

Marta Altes

Marta Altés (1982) werkte vijf jaar als grafisch ontwerper toen ze besloot haar droom te volgen. Ze verhuisde naar Engeland en volgde een studie kinderboekenillustratie aan de Kunstacademie van Cambridge. Inmiddels woont ze in Londen en is fulltime illustrator. Af en toe geeft ze ook les aan de kunstacademie waaraan ze is afgestudeerd.

Meer over Marta Altes
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens
Rudyard Kipling

Auteur

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling was een Engelse schrijver en dichter. In 1907 ontving hij, als eerste Brit, de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn Jungleboek is in allerlei bewerkingen, van boek en toneelstuk tot film en televisieserie, nog steeds zeer geliefd – net als zijn Just So Stories, waarop Waarom? Daarom! is gebaseerd.

Meer over Rudyard Kipling

Auteur

Elli Woollard

Elli Woollard is een groot talent in de prentenboekenwereld. Naast prentenboeken maakt ze ook gedichten voor kinderen op vrolijke, sierlijke ritmes. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Formidabele fabels, Waarom? Daarom!, De lente van Kleine Beer, De herfst van Kleine Gans en Sprookjes van Grimm, alle op rijm. Elli woont in Londen met haar vier kinderen, haar echtgenoot en een gestoorde kat.

Meer over Elli Woollard