Zo praat je met een tijger

Jason Bittel

Zo praat je met een tijger

Na het lezen van dit boek kun je met elk dier praten!

Waarschijnlijk heb je aan het eind van de dag ongeveer 7.000 woorden gesproken. Dat is het gemiddelde aantal woorden dat een mens dagelijks gebruikt. Hoewel dieren niet dezelfde woorden kennen als mensen, hebben ze wel allerlei redenen om te communiceren, net als jij: om eten te krijgen, om zichzelf in gevaarlijke situaties te beschermen, om hun liefde te tonen of om een ander te helpen. Maar dieren – en hun leefomgevingen – verschillen enorm, en de manieren waarop ze communiceren dus ook. Sommige manieren zijn vreemd, andere supergrappig, maar ze zijn allemaal van levensbelang: ze zorgen ervoor dat het dier, en uiteindelijk zijn hele soort, kan overleven. Vissen laten letterlijk scheten om in leven te blijven. Dat is een feit.
gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047713234 | nur: 223

Auteur

Jason Bittel

Jason Bittel verdient de kost met schrijven over dieren. Zoals hij zelf zegt: 'Ik heb aan luiaarddrollen geroken, wilde zwijnen gevangen en een thermometer in de kont van een eland gestoken.' En over dat alles schrijft hij onder meer in National Geographic, om mensen zich net zo over de natuur te laten verwonderen als hij zelf doet.

Illustrator

Kelsey Buzzell

Kelsey Buzzell noemt zichzelf illustrator, moeder, magiemaker, koopjesjager en avocado-eter. Ze vindt het heerlijk om grappige mensen en dieren te tekenen en laat zich graag inspireren door de bossen, rotsstranden en woestijnen in haar omgeving in Oregon.

Lessugesties

Lessugesties bij dit boek

Zo praat je met een tijger