Zorgentijger

Alexandra Page

Een magisch verhaal dat je zorgen laat verdwijnen

Rory maakt zich zorgen. Hij moet morgen op school een spreekbeurt houden, maar hij kan niets bedenken dat bijzonder genoeg is om over te praten.

Hij kruipt in zijn hut om zich te verbergen voor de wereld, maar zijn zorgen kruipen achter hem aan.

Maar dan gebeurt er iets: het wordt warm, er klinken bijzondere geluiden… en als Rory zijn hut verlaat, bevindt hij zich in de jungle en sluipt er een tijger achter hem aan de hut uit. Het is Zorgentijger.

Zorgentijger neemt Rory mee op een betoverende tocht door de jungle en laat hem voelen, kijken, luisteren, ademen… en de volgende ochtend weet Rory waar hij op school over wil praten.

Een prachtig prentenboek met tips achterin om je zorgen – groot en klein – te laten verdwijnen.

Formaat: 23,7 x 28 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047715283 | nur: 273

Auteur

Alexandra Page

Alexandra Page is kinderboekenschrijfster. Ze groeide op in Engeland en Zimbabwe, waar ze verhalen verzon voor haar broertje en zusjes. Ze studeerde Engelse literatuur en werkte voor Penguin Puffin en Walker Books voordat ze voor zichzelf begon. Ze reist en zwemt graag en is het liefst met haar man en dochter in haar favoriete stad: Boedapest.

Meer over Alexandra Page

Illustrator

Stef Murphy

Stef Murphy is illustrator en verhalenverteller. Vroeger bedacht ze met haar tweelingbroer de wildste avonturen. Nu ze volwassen is geworden, verbeeldt ze die achter haar bureau. Ze houdt nog steeds van avontuur en wil alle wonderen van de wereld ontdekken: soms op papier en soms in het echt.

Meer over Stef Murphy
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen