Antihandboek voor de filosofie

Michel Onfray

Eigentijdse filosofische vragen over de wereld van vandaag

In het Antihandboek stelt Michel Onfray, zelf docent filosofie op een middelbare school, zeer eigentijdse, filosofische vragen over de wereld van vandaag. Hij heeft het verplichte leerprogramma van zijn leerlingen getransformeerd tot een reeks socratische lessen en hilarische alternatieven die het denken stimuleren.

Onderwerpen als masturbatie, hasjiesjrokers, kannibalisme, sport, politie én een bonte verzameling filosofen passeren de revue. Het Antihandboek is een schitterend tekstboek, rijk geïllustreerd met modern beeldmateriaal dat jong en oud aanspreekt.

paperback | prijs: € 29,99 | isbn: 9789056375058 | nur: 730
Michel Onfray

Auteur

Michel Onfray

De rebelse Franse filosoof Michel Onfray (1959) werkt al jarenlang aan zijn anarchistische en hedonistische systeem. Na de esthetiek te hebben behandeld in La sculpture de soi, de politiek in Politique du rebelle en de moraal in L'art de jouir, richt hij zich nu op de bio-ethiek: een heet hangijzer in deze tijd.Daarnaast publiceert Onfray een meerdelig autobiografisch Journal hédoniste, waarvan één deel is vertaald onder de titel Vulkanisch verlangen. In 2003 verscheen bij Lemniscaat het succesvolle Antihandboek voor de filosofie.Onfray doceerde jarenlang filosofie aan een technische school in Caen. In 2002 is hij begonnen met een eigen Université populaire de Caen die, net als zijn boeken, toegankelijk is voor iedereen.

Meer over Michel Onfray

Vertaler

Marjolijn M. Stoltenkamp

Marjolijn Stoltenkamp (1950) Vertalingen uit het Engels, Frans en Duits. Vertaalt sinds 2000 voor Lemniscaat, vooral filosofisch werk (van o.a. Charles Taylor en Hannah Arendt) en boeken over mens en maatschappij (o.a. Naomi Klein, Benjamin Barber).

Meer over Marjolijn M. Stoltenkamp