De boom met de bittere bladeren

Ruth Erica

Maridadi duikt in haar verleden, dat onlosmakelijk is verbonden met de genocide in Rwanda

De zeventienjarige Maridadi werkt op de markt in Rwanda. Het liefst zou ze studeren aan de universiteit, maar daar is geen geld voor. Alle dagen lijken hetzelfde.
Totdat Puck opduikt: een Nederlandse studente die Maridadi vraagt voor haar te tolken. Dit zet een stroom van gebeurtenissen in gang.
Veertien jaar na de genocide begint Maridadi vragen te stellen bij haar verleden – en vooral bij haar moeders dood tijdens deze inktzwarte periode. Is het wel waar wat de volwassenen haar hebben verteld?
Dan stuit Maridadi op een familiegeheim dat haar diep schokt. Hoe bepaalt ze haar positie in het spanningsveld tussen daders en slachtoffers? En lukt het haar om achterhalen wat er met haar moeder is gebeurd?

gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047711995 | nur: 284
Ruth Erica

Auteur

Ruth Erica

Ruth Erica droomde als kind al over Afrika. Omdat ze nieuwsgierig was naar de wereld, studeerde ze culturele antropologie. Voor haar werk reisde ze regelmatig naar het continent. Rwanda ‒ waar het traumatische verleden nog dichtbij is ‒ raakte haar in het hart. Het schrijven van fictie bleek voor haar de beste manier om daarover te vertellen. De boom met de bittere bladeren is haar eerste roman.

Meer over Ruth Erica
Ruth Erica

Auteur

Ruth Erica

Ruth Erica droomde als kind al over Afrika. Omdat ze nieuwsgierig was naar de wereld, studeerde ze Culturele Antropologie. Voor haar werk reisde ze regelmatig naar het continent. Rwanda ‒ waar het traumatische verleden nog dichtbij is ‒ raakte haar in het hart. Het schrijven van fictie bleek voor haar de beste manier om daarover te vertellen. De boom met de bittere bladeren is haar eerste roman.

Meer over Ruth Erica

Activiteiten voor thuis en in de klas

De boom met de bittere bladeren