De fantastische vijf

Annemarie van der Eem

Ga mee op zoek naar de Grote Vijf – maar wel goed kijken!

‘Veel plezier,’ zegt de ranger. ‘En goed opletten!
Misschien zien jullie de Grote Vijf.
De neushoorn. De buffel. Het luipaard.
De olifant. En… de leeuw!’
‘Die wil ik zien,’ zegt Mans. ‘Alle vijf!’
‘Ik ook,’ roept Noor. ‘Wedden dat ik ze het eerst zie!’

Noor en Mans gaan op safari. Allebei zijn ze vastberaden om de Grote Vijf te zien. Voor Noor is dat makkelijk. Dáár zit de buffel: hij zingt lang zal ze leven met ballonnen aan zijn hoorns en lampjes in wel honderd kleuren! En die leeuw kamt zijn haren met een roze glitterkam! Helaas zijn de dieren nét weg als Mans opkijkt. Maar hij ontdekt heel andere dingen…

Annemarie van der Eem schreef met dit boek niet alleen een ode aan de fantasie, maar ook aan de opmerkzaamheid van kinderen. Dankzij de kleurrijke illustraties van Dorien Brouwers ontdek je de Grote Vijf zoals je ze nooit eerder zag. Wedden dat je zelf ook anders naar je omgeving gaat kijken?

Formaat: 28,7 x 22,8 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047715023 | nur: 273
Annemarie van der Eem

Auteur

Annemarie van der Eem

Annemarie van der Eem (1976) kende een knallend kinderboekendebuut met Ik wil een leeuw! Dit prentenboek, waarvoor Mark Janssen de illustraties maakte, is inmiddels vele drukken en tien vertalingen verder. Annemaries tweede prentenboek bij Lemniscaat is De fantastische vijf, met illustraties van Dorien Brouwers. Dit boek is een kleurrijke ode aan de opmerkzaamheid en fantasie van kinderen.

Meer over Annemarie van der Eem
Dorien Brouwers

Illustrator

Dorien Brouwers

Dorien Brouwers studeerde design en communicatie aan het Sint Lucas in Boxtel. Ze verhuisde vervolgens naar Engeland, waar ze een BA Honours Degree in grafisch ontwerp haalde aan de universiteit van Lincoln. In Londen kreeg ze vervolgens al snel een klantenkring die zich uitstrekt van het Prado Museum tot de Tate Modern. De bijzondere duif is haar eerste prentenboek bij Lemniscaat.

Meer over Dorien Brouwers

Activiteiten voor thuis en in de klas

De fantastische vijf

Kleurplaten

Kleurplaten bij dit boek

De fantastische vijf