Ga je mee, Kleine Beer?

Martin Waddell

Een nieuw verhaal van Kleine Beer. Lees ze allemaal!

'Ik dacht dat ik iets hoorde', zei Kleine Beer.
'Wat hoorde je dan?' vroeg Grote Beer
'Slof, slof, slof', zei Kleine Beer.
Het is vast een Sloffer!'

In Ga je mee, Kleine Beer? hoort Kleine Beer tijdens een boswandeling allerlei rare geluiden. Gelukkig is Grote Beer er om hem gerust te stellen.

Welterusten, Kleine Beer was al helemaal opgefrist en nu geven we ook de andere vier Kleine Beer-boeken opnieuw uit in een vertaling die helemaal recht doet aan de verhalen van Martin Waddell.

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047710349 | nur: 273
Martin Waddell

Auteur

Martin Waddell

Martin Waddell (Ierland, 1941) begon op zijn vijftiende bij een krant te werken. In 1966 besloot hij schrijver te worden en in 1969 publiceerde hij zijn eerste kinderboek: In a blue velvet dress.Nadat hij in 1972 slachtoffer werd van een bomaanslag van de IRA, was het een tijd stil rond zijn persoon. In 1978 pakte hij de draad weer op en begon hij in samenwerking met de illustratrices Barbara Firth en Jill Barton prentenboeken te publiceren.Omdat de dagelijkse wereld van kinderen al zwart genoeg is, wil Waddell dat zijn verhalen een goede afloop hebben. Hij concentreert zich op herkenbare, dagelijkse problemen, zoals de komst van een nieuw zusje of angst voor het donker. Zijn werk is vele malen bekroond, onder meer met de Smarties Book Prize voor Welterusten... Kleine Beer. In 2004 werd zijn werk bekroond met de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs.Het werk van Martin Waddell wordt gewaardeerd om de eenvoud en de goede structuur van de verhalen. In Nederland kreeg hij tweemaal een Vlag en Wimpel.Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Meer over Martin Waddell
Barbara Firth

Illustrator

Barbara Firth

Barbara Firth tekende toen ze drie jaar oud was al het liefst planten en dieren. Op haar elfde verhuisde de familie naar het platteland, waar ze volop de kans kreeg om haar hobby uit te oefenen. Naarmate Barbara ouder werd, kreeg ze meer belangstelling voor ontwerpen en na haar middelbare school volgde ze een studie aan de Modevakschool in Londen.Daarna werkte ze geruime tijd voor het tijdschrift Vogue. In 1971 stopte ze met deze baan, waarna ze enige tijd als freelancer werkte. Haar doorbraak als illustratrice kwam echter toen ze prentenboeken ging maken voor Walker Books in Londen. Toen kon ze eindelijk tekenen wat ze het liefst wilde: de natuur.Firths prentenboeken zijn wereldwijd een groot succes en zijn meermalen in de prijzen gevallen. Haar bekendste prentenboek is Welterusten... Kleine Beer. In de jaren na publicatie van dit boek zijn nog verschillende andere boeken over de Kleine Beer en de zorgzame Grote Beer verschenen.

Meer over Barbara Firth

Vertaler

L.M. Niskos

Meer over L.M. Niskos

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ga je mee, Kleine Beer?