Feestmaal voor de koning

Marlies Verhelst

Koning Leeuw is jarig en krijgt een taart. Maar wie heeft er nu al van de taart gesnoept?!

Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Bovenop ligt als pronkstuk een extra mals stukje vlees. Maar... als Vogelspin de taart even de rug toedraait, verdwijnt juist dat smakelijke topje van de taart. 

Vogelspin is woedend! Wie is de dader? Hij struint de jungle door om alle dieren in hun bek te kijken, en wee het gebeente van degene bij wie hij ook maar het kleinste spoor tussen de tanden aantreft. Hoe zal dat aflopen?!

Kinderboekenschrijfster Marlies Verhelst debuteert bij Lemniscaat met Feestmaal voor de koning. Woest als de jungle zijn de illustraties van Linde Faas. Haar spin gaat spetterend van woede op stap om verhaal te halen. Elk dier is een feest op zich!

Muzikale vertelling
Muzikant Jaco van der Steen maakte een vrolijke muzikale vertelling bij Feestmaal voor de koning. Naast het hoorspel zijn er de liedjes van Feestmaal voor de koning ook los te beluisteren, plus een speciaal lied van Spin, het Stippestappelied, ook in de karaokeversie. Zo kunt u met de kinderen het hele verhaal optimaal spelen, zingen en beleven.

De cd wordt geleverd bij de tactiele editie van het boek en kunt u downloaden op cdbaby.com.

  • Gebonden Formaat: 21,4 x 25,7 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047706694 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 23,4 x 29 cm Prijs: € 44,99 ISBN: 9789047704645 Nur: 273
  • Gebonden Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070270 Nur: 273
Marlies Verhelst

Auteur

Marlies Verhelst

Marlies Verhelst schrijft kinderboeken, columns en lesmateriaal. Ze is ook Schoolschrijver en geeft twee dagen per week les in het voortgezet onderwijs. Als schrijfster heeft zij al veel lessen verzorgd in het speciaal onderwijs. Marlies schrijft boeken voor onder andere Lemniscaat, Delubas, Eenvoudig Communiceren en Zwijsen. Gedichten van haar zijn verschenen in twee bundels van Querido’s Poëziespektakel. Haar bekendste boek verscheen in 2014: het prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ (Lemniscaat), waar ook een speciale editie voor blinde kinderen van gemaakt is: met braille en voelplaten. Dit boek stond tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016 in de Prentenboek TopTien. In augustus 2016 stond Marlies met haar eigen voorstelling rond dit boek in een uitverkocht Bibliotheektheater in Rotterdam. Op scholen en in bibliotheken vertelt Marlies over schrijven en maakt zij kinderen enthousiast voor lezen. Ze laat de kinderen spelen met taal.

Meer over Marlies Verhelst
Linde Faas

Illustrator

Linde Faas

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee, De jongen en de walvis en Waar is Grote Broer?InspiratieLinde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte natuur van het hoge noorden.

Meer over Linde Faas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Feestmaal voor de koning

Kleurplaten

Kleurplaten bij dit boek

Feestmaal voor de koning

Media