Groeten uit Londen

Joyce Pool

Als ze je aanzien voor een terrorist…

Op werkweek in Londen raken de zestienjarige Jamal en zijn vriendin Sanne hun klas kwijt. Op eigen houtje reizen ze de groep achterna. In de bus krijgt Jamal van een stel mannen een bom in zijn handen gedrukt. Onmiddellijk breekt er grote paniek uit: Jamal en Sanne worden gearresteerd en naar het politiebureau gebracht.

Terwijl Sanne na één nachtje wordt vrijgelaten, zit Jamal na een week nog vast op verdenking van terrorisme. Jamal wordt dagelijks aan een kruisverhoor onderworpen. Hij krijgt geen advocaat toegewezen en hoort van de politie dat hij op grond van de nieuwe antiterrorismewet eindeloos kan worden vastgehouden.

De onterechte beschuldiging en de volharding van de politie laten hun sporen na: Jamal verandert van een argeloze puber in een machteloze en woedende arrestant en tenslotte in een wat cynische jongen die zich realiseert dat hij als Marokkaan - wat hij ook doet - altijd een potentiële terrorist zal blijven.

e-boek | prijs: € 9,99 | isbn: 9789047750710 | nur: 284
Joyce Pool

Auteur

Joyce Pool

Joyce Pool (Delft, 1962) volgde een opleiding aan de pedagogische academie en studeerde vervolgens onderwijskunde in Leiden. Ze woont tegenwoordig op Texel, waar ze maatschappijleer geeft op een middelbare school. Zij schreef eerder de lovend ontvangende historische jeugdromans Vals beschuldigd en Sisa, de  actuele jeugdboeken Blauw en Groeten uit Londen en de historische YA-roman De castraat. Kate Howard: Bloedlijn is haar eerste roman voor volwassenen. www.joycepool.nl Joyce Pool is geadopteerd door Boekhandel Het open boek in Den Burg Texel: daar kunnen ze je alles over haar vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Joyce Pool