Het kompas

Joyce Pool

Het waargebeurde verhaal van de Wangle III en haar bemanning

Een boek voor alle zeeverkenners, zeeliefhebbers en iedereen met een hart voor avontuur.

Londen, 1950. Davey kan bijna niet wachten. Samen met zeven van zijn vrienden en twee leiders van hun scoutinggroep zal hij Het Kanaal oversteken. In een whaler – een walvisvaarderssloep – de Wangle III. Van Dover in Engeland naar Calais in Frankrijk en terug.
Net voor ze uitvaren, wordt Davey ziek. Zo ziek dat hij van de dokter niet mee mag. Met pijn in zijn hart zwaait hij zijn vrienden uit – en terwijl hij uitziekt, volgt hij op een kaart van dag tot dag de tocht van de Wangle III.
Gelukkig is hij na een week weer genoeg opgeknapt om zijn vrienden op te wachten.

Maar dan blijft het bootje weg…

Op Texel liggen zes van de tien opvarenden van de Wangle III begraven. Vier bemanningsleden zijn nooit teruggevonden.


Joyce Pool woont op Texel en deed onderzoek naar wat er precies met de Wangle III is gebeurd.

Het Kompas is een dubbel bijzonder boek. Het eerste deel vertelt het spannende en aangrijpende verhaal van Davey en de ramp waaraan hij ontsnapte, in het tweede deel beschrijven Joyce Pool en haar man, journalist Pip Barnard, hoe zij op zoek gingen naar de geschiedenis van de Wangle III. Zij spraken met familieleden, speurden in archieven naar documenten over de gebeurtenissen en ontrafelden zo dit tragische verhaal.

Formaat: 17 x 24 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047708643
Joyce Pool

Auteur

Joyce Pool

Joyce Pool (Delft, 1962) volgde een opleiding aan de pedagogische academie en studeerde vervolgens onderwijskunde in Leiden. Ze woont tegenwoordig op Texel, waar ze maatschappijleer geeft op een middelbare school. Zij schreef eerder de lovend ontvangende historische jeugdromans Vals beschuldigd en Sisa, de  actuele jeugdboeken Blauw en Groeten uit Londen en de historische YA-roman De castraat. Kate Howard: Bloedlijn is haar eerste roman voor volwassenen. www.joycepool.nl Joyce Pool is geadopteerd door Boekhandel Het open boek in Den Burg Texel: daar kunnen ze je alles over haar vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Joyce Pool

Activiteiten voor thuis en in de klas

Het kompas