Mijn oma is een ooievaar

Alice Hoogstad

Voor alle heel normale kinderen met knettergekke grootouders

Mijn opa is een tijger,
mijn oma is een olifant,
mijn tante is een olijger
en mijn mama is een tjjgofant.

Ontmoet een bonte familie van dieren. Tante, oom, vader, moeder, broer en zus, en de hoofdpersoon zelf natuurlijk, hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, hobby’s, karaktertrekken en uiterlijke kenmerken van de vier opa’s en oma’s – en van elkaar.

Op meesterlijk Hoogstadse wijze worden de dieren geïntroduceerd: groot en vrolijk afgebeeld naast allerlei gedetailleerde tekeningetjes waaruit je van alles over ze te weten komt. Hoe vaak je het boek ook leest, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Want heb je van ieder dier al door welke eigenschap van welk familielid komt? Kun je het familielid op elke bladzijde vinden?
En kun je – gezien het feit dat de hoofdpersoon verliefd is op een aapje – misschien zelfs bedenken hoe het boek verdergaat?

Formaat: 25 x 34 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047707912 | nur: 273
Alice Hoogstad

Auteur & Illustrator

Alice Hoogstad

Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken (waaronder Polleke van Guus Kuijer). Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs? Monsterboek, bekroond met een Gouden Penssel was haar eerste eigen werk bij Lemniscaat. Later verschenen bij Lemniscaat Mijn oma is een ooievaar en Kom uit die kraan (met Tjibbe Veldkamp). Interview Over de melkboer voor de klas, driftbuien in het atelier, geiten op tafel en het Rijksmuseum tekenen in de vakantie.... Lees het interview met Alice Hoogstad op Boekwijzer.com!Gouden Penseel 2015 'Alice Hoogstad heeft met dit boek een prachtig, aansprekend prentenboek gemaakt.' Monsterboek is bekroond met een Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Lees het juryrapport op CPNB.nl.

Meer over Alice Hoogstad