Ontploffende kevers en opblaasbare vissen

Tracey Turner

Ontdek de wonderlijke dierenwereld van Sam Siebel

Sam Siebel heeft twee wandelende takken (Takkie en Jakkie), een hamster (Letty) en een goudvis die luistert naar de naam Bob. Hij is helemaal gek op rare feitjes, vooral als die over dieren gaan. Hij kan zelf het beste over zijn boek vertellen:

Ik heet Sam Siebel en ik hou van allerlei feiten. Zoals:

- Landpissebedden pissen niet – in plaats daarvan waait er een stinkend gas uit hun schild.

- Er is een dier dat zijn maag zo ver kan uitrekken, dat hij dingen kan inslikken die twee keer zo groot zijn als hijzelf.

- Best veel dieren eten hun eigen poep (en je zult er een paar leren kennen).

- Bombardeerkevers kunnen hun kont gebruiken als een soort giftig waterpistool.

- Sommige vissen kunnen zich opblazen tot stekelige ballonnen.

Ik neem je mee op een vrolijke, verrassende en soms walgelijke reis door een wonderlijke dierenwereld.

Waarschuwing: Als je snel bang bent, kun je maar beter een kussen vasthouden of iets om je achter te verstoppen.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714057 | nur: 283
Tracey Turner

Auteur

Tracey Turner

Tracey Turner schreef al meer dan zeventig boeken, vooral voor kinderen, over de meest uiteenlopende onderwerpen, van het universum en beroemde schrijvers tot scheldwoorden en dodelijke gevaren. Veel van haar titels zijn bestsellers. Ze is ook redactrice en werkte jarenlang mee aan de Horrible Histories-serie.

Meer over Tracey Turner

Illustrator

Andrew Wightman

Andrew Wightman studeerde aan de Liverpool Art School en de Royal College of Art. Hij probeert altijd humor in zijn tekeningen te verwerken. Zijn opdrachtgevers zijn onder meer The Guardian, Time Out, Penguin, Mercedes en cbbc.

Meer over Andrew Wightman
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ontploffende kevers en opblaasbare vissen