Koken voor de keizer

Marloes Morshuis

Een bloedstollend avonturen verhaal met recepten

Een avonturenverhaal mét recepten

De elfjarige Mick moet koken voor zijn leven. Zeven dagen lang moet hij iets maken wat keizer Linus I lekker vindt. Er is echter één probleem: de keizer lust niets.

Sinds de oude koning dood is, regeren de keizer en zijn raadsheer Minelotte met harde hand. Protesteren is gevaarlijk. Voor je het weet zit je gevangen op de Witte rots, een kaal eilandje voor de kust.

Als Mick in de problemen komt, gaat hij een weddenschap aan met de keizer. Wint Mick de strijd op leven en dood, dan redt hij niet alleen zichzelf, maar ook alle mensen die zijn verbannen. Verliest hij, dan wacht hem een gruwelijke straf...

  • Gebonden Formaat: 22,2 x 15,1 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047707653 Nur: 283
  • E-boek Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047750208 Nur: 283
Marloes Morshuis

Auteur

Marloes Morshuis

Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizer, Borealis en De schaduwen van Radovar. Ook het tweeluik Quotum en Semper Sol weet veel lezers te boeien. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk ook met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken. Haar werk is in verschillende talen vertaald. De schaduwen van Radovar en Quotum werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Meer over Marloes Morshuis

Activiteiten voor thuis en in de klas

Koken voor de keizer