Over gehaktballen

Saskia de Jong

Een vrolijk debuut over vriendschap, een hond… en gedichten!

Oma leest graag en veel. Ze leest Sjuul altijd de stukjes voor die ze mooi vindt. En vaak zijn dat gedichten.
Sjuul heeft niks met gedichten – dat is meer iets voor volwassenen, vindt ze. Maar het blijkt wel handig dat oma er zoveel kent als Sjuul in de bibliotheek Luca tegenkomt, die een gedicht zoekt om voor te lezen op de begrafenis van zijn oma.
Luca is natuurlijk verdrietig, en tot overmaat van ramp moet haar hond nu ook nog weg… Dus bedenken Sjuul en Luca een plan.

Over gehaktballen is een heerlijk debuut dat smaakt naar meer, waarin de lezer stiekem – samen met Sjuul – met allerlei gedichten in aanraking komt. Een verhaal om blij van te worden en een eerste introductie in de wereld van de poëzie.

Formaat: 22,2 x 15,0 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714408 | nur: 283
Saskia de Jong

Auteur

Saskia de Jong

Saskia de Jong houdt zich haar hele leven al bezig met kinderboeken. Als kind las ze alles wat los en vast zat. Ze probeerde dat haar kinderen Sophie en Jan ook mee te geven en heeft ze daarom eindeloos voorgelezen. Dat voorlezen doet ze ook in haar klas, elke dag minstens een half uur, totdat iedereen net zo bezeten is van kinderboeken als zij. Saskia vindt dat je kinderen serieus moet nemen, met goede boeken die best moeilijk mogen zijn, met gedichten en daarnaast met eindeloos veel tekenen, schilderen, knippen en plakken.

Meer over Saskia de Jong
Leon ter Molen

Illustrator

Leon ter Molen

Meer over Leon ter Molen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Over gehaktballen