Plantenkrachten

Clive Gifford

Ontdek de uitvindingen van bomen, bloemen en planten

Mensen denken dat ze zo slim zijn, maar eigenlijk kunnen ze veel van ons leren!
Wij planten kunnen al miljoenen jaren allerlei problemen oplossen, fantastische materialen maken, ziektes genezen en schone energie produceren.


In dit boek ontmoet je de plantenuitvinders die de mensen inspireren om verbazingwekkende dingen te maken. Je komt langs een verbazingwekkende verzameling fascinerende vegetatie, van torenhoge populieren met windenergiepotentieel tot razendsnelle vleesetende moordplanten die robots zouden kunnen verbeteren en snelgroeiende waterplanten die schepen helpen varen met minder energie. Ontdek de verrassende toepassingen en afgeleiden van exotische soorten, zoals de grootste bloem op aarde die zijn eigen warmte genereert, en van meer bekende planten zoals bamboe, kokosnoot en maïs.
Kleurrijke, grappige illustraties en talloze feitjes brengen de wetenschap in dit boek tot leven. Plantenkrachten bewijst hoeveel we kunnen leren van de natuur om ons heen.


Formaat: 23,6 x 27,6 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047714538 | nur: 223

Illustrator

Gosia Herba

Gosia Herba is een Poolse illustrator. Ze illustreert niet alleen boeken, maar heeft de meest uiteenlopende werkgevers: van Disney Polska en Google tot de tijdschriften Nature en Vanity Fair.

Meer over Gosia Herba
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Auteur

Clive Gifford

Clive Gifford heeft meer dan zeventig landen bezocht, raketlanceertorens beklommen, robots bestuurd en in zweefvliegtuigen gevlogen. Hij heeft meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvoor hij talloze nominaties heeft ontvangen en prijzen heeft gewonnen, zoals de Blue Peter Book Award for Best Book with Facts. Clive woont in Manchester, Verenigd Koninkrijk.  

Meer over Clive Gifford

Activiteiten voor thuis en in de klas

Plantenkrachten