Het Beestenbinnenstebuitenboek

Kim Merel

Bekijk de bijzonderste beesten vanbinnen

Kim Merel liet ons al zien hoe prachtig de natuur vanbuiten is, in haar prentenboeken Ik vlieg! Met dieren in de lucht en Dit is… natuur! Nu duikt ze de lijven van dieren in, in Het beestenbinnenstebuitenboek.

De dieren die ze afbeeldt – de cheeta, de giraf, de slak, de olifant en de python, om er maar een paar te noemen – geven hun geheimen letterlijk bloot. Verbaas je over hun bottenstelsel en laat je verbijsteren over de talloze feiten die deze illustrerende bioloog, of biologe illustrator, aan je voorschotelt.

De prenten en teksten verschenen in de loop der maanden in het populaire weetjesblad Zo Zit Dat, waar de binnenstebuitenbeesten van Kim Merel een favoriete rubriek vormden. Nu kan iedereen ze bij elkaar bewonderen.

Formaat: 28,4 x 20,9 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714309 | nur: 223
Kim Merel

Auteur & Illustrator

Kim Merel

Kim Merel Veenman is bioloog. Ze schrijft en illustreert al jaren voor onder meer de tijdschriften Zo Zit Dat, Roots Magazine, Buitenleven Magazine en National Geographic Junior. Bij Lemniscaat verscheen van haar hand onder de naam Kim Veenman haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht en onder de naam Kim Merel Dit is… natuur! en het boek dat ze met Maartje Kouwen maakte: Wildzoekers in het bos.

Meer over Kim Merel

Activiteiten voor thuis en in de klas

Het Beestenbinnenstebuitenboek