Portiek Zeezicht

Annejan Mieras

Een feestelijk debuut over vriendschap en familie

Fenna woont met haar moeder in een portiekwoning sinds ze bij haar vader weg zijn gegaan. Die woont nog steeds in hun huis in de polder en zit daar vooral hoofdpijn te hebben en gevoelig te zijn. Dus Fenna moet het hier maar zien te redden. En dat is nog niet zo makkelijk met een pestkop als Tess in de klas en een onmogelijke huiswerkopdracht.

Gelukkig zijn er de mensen van het portiek: de nieuwsgierige zussen Bakker, de studenten, de begrafenisondernemer en zijn vrouw, de poolse Janek die in de kassen werkt, verhuizer Sjaak en sinds kort de mysterieuze Benedict. Daar valt genoeg te beleven!

Er gebeuren namelijk vreemde dingen in het portiek. Er verdwijnt van alles – en Benedict krijgt post uit de gevangenis. Janek is veel te geïnteresseerd in Fenna’s moeder. En dan staat er op woensdagmiddag ook steeds een boos meisje voor de deur…

Fenna heeft er haar handen aan vol!

Annejan Mieras heeft een uiterst vrolijk stemmend kinderboek geschreven dat doet verlangen naar meer, véél meer.
Formaat: 22,3 x 14,9 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047711001 | nur: 283
Annejan Mieras

Auteur

Annejan Mieras

Annejan Mieras studeerde bouwkunde aan de TU Delft, waar ze afstudeerde op het ontwerp van een basisschool. Dat was misschien al een teken: na vijftien jaar architectuur stapte ze over naar het onderwijs. Al ruim tien jaar is ze inmiddels leerkracht aan een vrije school.

Meer over Annejan Mieras

Activiteiten voor thuis en in de klas

Portiek Zeezicht