Ridder Uil

Christopher Denise

Een prentenboek over heldenmoed – hoe klein je ook bent

Sinds het moment dat hij uit zijn ei was gekropen, droomde Uil maar van één ding.
Ridder worden.
Elke ochtend, voor hij in slaap viel, stelde hij zich voor hoe het zou zijn als hij een echte ridder was.
Hij zou dapper zijn.
En slim.
En hij zou heel veel vrienden hebben.
Het was maar een droom. Tot op een dag...
... ridders uit het kasteel begonnen te verdwijnen.
 

De kleine Uil schrijft zich in voor de Ridderschool en wordt tot ieders verrassing geaccepteerd. Hij valt uit de toon als kleine uil tussen de grote ridders, maar hij heeft zijn eigen talenten: hij is een nachtdier met nachtzicht – dus supergeschikt voor de nachtwacht. En laten nou juist tijdens de nacht de ridders verdwijnen...
Een verrassend, vrolijk prentenboek over geloven in je dromen en zijn wie je bent.


gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714606 | nur: 273
Christopher Denise

Auteur & Illustrator

Christopher Denise

Christopher Denise is een bekroonde kinderboekenillustrator en beeldend kunstenaar. Zijn eerste boek werd door Publishers Weekly bestempeld als ‘een verbluffend debuut’. Sindsdien heeft Chris meer dan twintig kinderboeken geïllustreerd. Christopher Denise woont met zijn gezin in Rhode Island. 

Meer over Christopher Denise
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ridder Uil